Monday, March 21, 2011

What a boys want what a boys need

Haiii,salam sume... Lame rasenyer tak update blog gara2 training exam final. Alhamdulillah da hbs da pun final semester 3 sy di MSU,skrg tawakal je result elok(walaupun tak yakin langsung) so dptlah saye mengupdate blog neyh..Before sy start, thnx pade yg follow and bace blog sy walau agak tak menarik pun,huhu,mekaceh byk2 pada anda sume,hehehe...

Ok,pasal entri kali ni,emm sy pun tak taw asal nk wat tajuk ni,tetibe je,mungkin sbb baru tgk You're Beautiful ,mungkin demam kot sbb training dlm ujan, camne sy nk start cite pun tak taw,hahaha...

ok2 serius2,hehehe....
Mengape tajukknye 'What a boys want what a boys need'??Haa tu lah persoalannyer... As we know, every person have its own characteristics atau dlm bhs mudahnya,setiap org ade sifat yg tersendiri.. Begitu gak ngan budak lelaki. Setiap org ade laennya, although ade certain org ckp 'laki sume same je'. Mungkin ade yg same tp bukan sume. Ade lelaki macho, ade laki nyah lembut, ade laki metrosexual, laki yg minat korea(???) and byk lg lah,haa sape kate sume same,laen2 kan tu,bak kate omputih,'Dont judge the book by its cover', walaupun sy sure ramai skrg yg judge from its cover,huhuhu....
So balek pada entri sy,ape yg laki perlukan??duit?harta?kereta??Basically sume org ade perbezaan to what they need. Ade yg bercinta kerana harta, ade bercinta kerana paras rupa, ade yg bercinta suka2 sbb boring sorg2 and ade yg bercinta kerana tak taw pun nape ley bercinta... 
So skali lg balek to entri(sowi la asek melencong), sumtimes laki ni perlukan belai, kasih syg, dan mcm2 lg lah but jgn terkejut if they want some times to be alone, times with their friends and times for them to go out for themselves. Yelah, bercouple mmg lah bercouple, tp the world is not about u and him, if mase muda dah asik terkongkong, fikir if dah kawen nnt cmne,huhu...Ade yg kdg2 merungut bile their boys mementingkan kwn dyorg from their girls..Come on girls,takkan la nk kena stick together for 24 hours, messaging for 1440 seconds. Kdg2 tak paham ape yg dyorg msg for 24HOURS,ape je yg dyorg chat?haish..Sumtimes men to have be with mens to do mens thing. Its not like korg tak jmp for a year pun kan, kejap je kan,kdg2 juz utk beriadah..(laen la kalau couple tu dua2 atlit,hehehe)..So sng cite, in relationship, kn ade percaya,kesefahaman,toleransi,timbang rase and byk lg essential ingredients yg akan buat korg bahagia and senang ngan pasangan korg.. For me, sy juz nak sumone yg caring, understanding, loving, yg penting ikhlas dari hati dan terima sy yg tade ape2 ni seadanya seperti lagu Nubhan, Seadanya aku.. Math Luthfi pernah berkata 'Bukan sume cantik itu subjektif, tp cantik yg sebenar benarnya adalah cantik dari luaran beserta dalaman'

So itu jelah buat mase skrg,tade idea sgt pun,sape yg ade bantahan atau komen pasal entri ni jgn la segan2 nk komen ye,ape2 pun sy minta maaf kalau ade silap bhs,terkecik ati ngan post sy,sy mintak maaf byk2, entri ni tiade kn mengena antara yg idup ataupun sudah meninggal dunia,sy pun hanya insan biase byk kesilapan, sy pun tade pengalaman bercinta ni,jd sy mtk maaf ye kwn2(panjang pulak)...Sekian...






(hbs la ak pasni confirm kena reject.Jap,ade ke orgnya yg nak mereject tu??hahaha) 



5 comments:

Heart Owner said...

haha lek ar harith..
mude lg kot~
keke

ini q i L L said...

kalau ada jodoh tak kemane. tetibe je kann. ;p

Harith said...

qill: hehehe,yup,setuju2,hehe~~

.:|kamaryeah|:. said...

hahaha~
nie ade ure2 nk bercinta ker???

caca said...

wahh Harith dah macam ade gaya nak bercinta and ni macam bagi warning awal awal kat awek dia. pape pun congratz bro! :)

p/s: sincere advice, blogging kalau nak lagi mantap dan senang pembaca nak baca, jangan guna terlalu banyak short form. saje je bagi nasihat :)tenkiu.